Visie

Elk schooljaar houden we halt met ons hippe busje aan een tankstation om ons vol te tanken met nieuwe energie. We pikken enkele nieuwe internen op langs de vijf verschillende scholen van onze scholengemeenschap Sint-Maartensscholen Ieper en gaan samen op weg om een leuk schooljaar te starten. De internen en begeleiders waarmee we al gereisd hebben, heten jullie welkom en nemen jullie graag mee op een volgend avontuur.

Ons busje biedt voldoende plaats zodat iedereen comfortabel mee kan reizen en tijd voor zichzelf kan nemen. We zijn voorzien van bagagedragers waardoor er ruimte is voor net dat tikkeltje meer. We houden geregeld halt om elkaar beter te leren kennen, samen herinneringen op te bouwen en leuke momenten te beleven. In onze dagplanning is er ook plaats voor inspanning onder de vorm van studeren en leren.

De bus rijdt door verschillende landschappen. Wanneer we een steile berg moeten beklimmen, duwen we met zijn allen samen onze bus vooruit. Met een positieve ingesteldheid gaan we verder op weg. We kijken vooruit en geven iedereen de kans en ruimte om volledig zichzelf te zijn. Om de goede sfeer te kunnen behouden, hebben we respect voor ieders eigenheid en onze omgeving. Ons busje heeft al heel wat kilometers afgelegd en met een goede ingesteldheid kunnen we nog een wereldreis aan.

De weg kan grillig zijn en op ons pad kunnen we verschillende obstakels kruisen. Onze GPS helpt ons de meest passende route uit te stippelen met aandacht voor ontplooiing van het hoofd, hart en handen. Wanneer we eventjes pech hebben, kunnen we steeds rekenen op de hulp van anderen. Het is niet altijd evident om samen terug op pad te gaan, maar we blijven kansen geven en laten ons busje niet in de steek.

Na heel wat kilometers te hebben afgelegd, houden we even halt en kijken we terug naar ons afgelegde parcours. We naderen onze bestemming. Doorheen het internaatsjaar hebben we heel wat bijgeleerd en zijn we “rijkere” mensen geworden. Bij onze aankomst stappen we allen uit en verlangen we naar een nieuwe reis.