Studiebegeleiding

Op het internaat is er naast tijd voor ontspanning, ook tijd voor studie. Dagelijks worden de (digitale) agenda’s gecontroleerd, zodat de resultaten en het schoolwerk van de internen nauw kunnen worden opgevolgd.

Avondstudie

Elke avond bieden we 2 blokken studie aan, de 1e graad studeert in een gemeenschappelijke studiezaal. Vanaf de 2e graad wordt er op de kamer gestudeerd.

Gezien tegenwoordig vooral digitaal gewerkt wordt, kunnen de leerlingen uiteraard studie volgen met hun eigen laptop. Indien hier misbruik van wordt gemaakt, volgt een gepaste sanctie.

De studie begint wanneer iedereen aanwezig is. het eerste blok studie duurt 45 minuten(= voor de eerste graad en gans de BSO-groep). De tweede en derde graad volgen verplicht nog een tweede blok studie van 35 minuten. Indien geen werk meer en met toestemming van de begeleider, kan de interne een boek lezen of zich op een gepaste manier bezig houden. Indien extra studie nodig is, kan dit zonder probleem.

Studie op woensdag

Op woensdagnamiddag vindt de 1e studie plaats voor alle leerlingen tussen 17u15 en 18u00. De 2e studie vindt plaats tussen 19u en 20u.